Les mer om sexolog Gro Isachsen Sexolog
Gro Isachsen


Bekkenbunnstrener


 
Til forsiden
 
Bestill
 
Om VagiFlex
VagiFlex bekkenbunnstrener
Vaginalt TreningsProgram
Historien bak VagiFlex
Treningsdagbok
 
Sammenligning av trenere og treningsmetoder
 
Bekkenbunnsmusklene
Trening av musklene
• For et bedre seksualliv
• For en trangere skjede
• Mot smerter i underlivet
• Før en fødsel
• Etter en fødsel
• Ved økt alder og overvekt
• Ved overfylt blære
• Mot urinlekkasje
 
Tips en bekjent
 
Du handler enkelt og sikkert med:
PayPal
Trening etter en fødsel
Bekkenbunnsmusklene må trenes etter en fødsel. Ingen andre muskelgrupper blir mer skadet under en graviditet og fødsel enn disse musklene. Svært ofte må det klippes under fødselen for å unngå at musklene revner. Etter fødselen syes sårflatene sammen ogjen. VagiFlex skjedetrener er et effektivt hjelpemiddel for å trene opp styrke og smidighet i denne muskulaturen.

Under graviditet og fødsel tøyes og skades ikke bare muskler, men også nerver og bindevev strekkes ekstremt. Under 30 til 40 prosent av fødslene oppstår skade.

For å få musklene til å gå tilbake til opprinnelig fasong og styrke er det ikke nok at musklene eventuelt syes etter fødselen. Musklene må også trenes. Den mest effektive måten å gjøre dette på er ved å bruke VagiFlex skjedetrener , tilpasset muskelstyrken kvinnen har etter fødselen. For de fleste betyr det å begynne med Vagiflex styrke 1, det vil si den som gir minst knipemotstand.

Studier har vist at bekkenbunnsmusklene aldri går tilbake til styrken de hadde før fødselen uten bevisst trening. Barseltiden er også ei påkjenning. Det er mange tunge løft av babyen og barnevogner. Hver gang du løfter øker presset på bekkenbunnen og musklene tøyes ytterligere. Før du løfter bør du derfor bevisst knipe sammen musklene – også for å unngå urinlekkasje.

Noen kvinner får økt sexlyst under svangerskapet. En årsak til dette er at bekkenbunnsmusklene da står i spenn hele tiden, siden fosteret hviler på nettopp denne muskulaturen. At musklene står i spenn gjør de også mer blodfylte. Dermed fylles også resten av kjønnet med blod, og det blir erigert. Mange sørger over tapt sexlyst etter at barnet er født. De kan få lysten tilbake om de trener opp bekkenbunnsmusklene slik at de ved bevisst kniping blir like blodfylte som de var under graviditeten.

Studier har vist at disse musklene mister inntil 80 prosent av styrken i løpet av svangerskap og fødsel. Det er derfor svært viktig å trene bekkenbunnsmuskulaturen før fødselen og etterpå, både for å få best utbytte av seksuallivet, for å unngå smerter under samleiet og urinlekkasje i etterkant av fødselen. Dessuten unngår kvinner nedfall av livmor, skjedevegger og tarm. Det er også viktig å trene resten av kroppen i denne perioden.

At bekkenbunnsmusklene blir så uttøyd og ødelagt under fødselen gjør at motivasjonen for å trene vanligvis er større enn noen gang. Da er VagiFlex skjedetrener det beste og mest effektive alternativet. Begynn med vanlige knipeøvelser allerede dagen etter fødselen. Bruk VagiFlex styrke 1 når alle rifter og sår har grodd etter fødselen, noe som vanligbis tar cirka seks uker.

Mange som har født mister lyst på sex etter fødselen. Selvsagt skyldes det hormoner, nattevåking og all fokus på den nye verdensborgeren, men en en viktig årsak til manglende lyst kan også være at bekkenbunnsmusklene er for svake. Dermed forsvinner nerveimpulser til hjernen som forteller at sex er godt. Friksjonen under samleiet blir mindre, siden musklene er så uttøyd at skjedeveggene slutter dårligere rundt penis. Det gjør at nytelsen blir mindre både for han og henne, og orgasmene blir svakere eller forsvinner helt.

En annen effekt av svært svak bekkenbunnsmuskulatur er at det kan forårsake ubehag under samleiet, for eksempel fordi hun har framfall av livmora. Det hender livmora kan falle så langt fram at den kommer ut av skjedeåpningen, siden både livmora og blæra holdes oppe av bekkenbunnsmusklene. En annen årsak til smerter kan være at musklene ikke pumper nok blod til kjønnet til at det blir erigert. I så tilfelle kan skjeden kjennes "for kort".

 


© 2010 VagiFlex - Sexolog Gro Isachsen - Klinikk Sexologen
Personvern og betingelser for bruk