Les mer om sexolog Gro Isachsen Sexolog
Gro Isachsen


Bekkenbunnstrener


 
Til forsiden
 
Bestill
 
Om VagiFlex
VagiFlex bekkenbunnstrener
Vaginalt TreningsProgram
Historien bak VagiFlex
Treningsdagbok
 
Sammenligning av trenere og treningsmetoder
 
Bekkenbunnsmusklene
Trening av musklene
• For et bedre seksualliv
• For en trangere skjede
• Mot smerter i underlivet
• Før en fødsel
• Etter en fødsel
• Ved økt alder og overvekt
• Ved overfylt blære
• Mot urinlekkasje
 
Tips en bekjent
 
Du handler enkelt og sikkert med:
PayPal
Trening før en fødsel
Mange kvinner har også svak bekkenbunnsmuskulatur før svangerskapet. Da er det ekstra viktig å begynne opptrening så snart som mulig. Når du er gravid er det bekkenbunnsmusklene som holder barnet og organene i nedre del av kroppen på plass.

Bekkenbunnsmusklene utsettes for store påkjenninger i løpet av svangerskapet. De tøyes og strekkes ekstremt etter som fosteret vokser og blir tyngre og større.

«Den norske mor og barnundersøkelsen» har spurt 43 278 kvinner i uke 30 i svangerskapet om urinlekkasjer. 58 prosent sa da at de hadde opplevd urinlekkasje. Blant førstegangsfødende hadde 48 prosent urinlekkasje, mens 67 prosent av de som hadde født tidligere hadde lekket urin. At så mange gravide plages med urinlekkasje skyldes både at urinblæra får mindre plass og at bekkenbunnsmusklene blir svakere etter som de tøyes.

Under fødselen er det viktig at kvinnen har mest mulig kraft og blodsirkulasjon i bekkenet. Det er derfor svært viktig at kvinnen har trent  bekkenbunnsmusklene på forhånd.

Bekkenbunnsmusklene brukes aktivt og er med å presse ut barnet under fødselen. Jo bedre trent bekkenbunnsmuskulatur, desto mindre komplisert foregår vanligvis en vaginal fødsel. Fødselen blir også mindre smertefull om musklene er i så god form som mulig.

Noen kvinner opplever økt lyst på sex under svangerskapet. Mange forteller at de føler seg mer opphisset enn de noen gang har gjort tidligere. Årsaken til det er at musklene blir stående i spenn, noe som gjør at blodtilførselen til kjønnet øker. Noen er derfor nesten konstant erigert i klitoris og området rundt. Ved å trene opp disse musklene kan du få samme effekten – bare viljestyrt, etter fødselen.

Godt trente bekkenbunnsmuskler er den beste garanti for raskt å komme i gang med seksuallivet etter en fødsel. Mange kvinner sliter dessverre med å finne igjen lysten etter en fødsel fordi bekkenbunnen ikke fungerer som før. Inntil 80 prosent av styrken i bekkenbunnsmusklene forsvinner etter en fødsel.

En mer makelig livsstil
Våre formødre som arbeidet mer fysisk, og kvinner fra urfolk som ikke har vår makelige livsstil, hadde og har enklere fødsler enn det vestlige kvinner opplever i dag. I den svenske etnografen Bengt Danielssons beskrivelser av seksuallivet og familielivet på Marquesasøyene i Stillehavet i sin bok «Sydhavskjærlighet», skriver han at kvinner vanligvis satt på huk når de arbeidet. De samme kvinnene hadde svært enkle fødsler, og kunne gå rett fra en fødsel over i sine daglige oppgaver etter kun en kort pause. Kvinnene fødte sin barn sittende på huk, ofte uten hjelp og tilsyn.

Kvinner i flere kulturer i Asia og Afrika bruker fortsatt mye tid sittende på huk. Dette kan være en av årsakene til at kvinnene i disse kulturene fortsatt har bedre kontroll med bekkenbunnsmusklene, og opplever mindre problemer i forbindelse med fødsel enn de fleste kvinner i Europa, Amerika og Australia.

 


© 2010 VagiFlex - Sexolog Gro Isachsen - Klinikk Sexologen
Personvern og betingelser for bruk