Les mer om sexolog Gro Isachsen Sexolog
Gro Isachsen


Bekkenbunnstrener


 
Til forsiden
 
Bestill
 
Om VagiFlex
VagiFlex bekkenbunnstrener
Vaginalt TreningsProgram
Historien bak VagiFlex
Treningsdagbok
 
Sammenligning av trenere og treningsmetoder
 
Bekkenbunnsmusklene
Trening av musklene
• For et bedre seksualliv
• For en trangere skjede
• Mot smerter i underlivet
• Før en fødsel
• Etter en fødsel
• Ved økt alder og overvekt
• Ved overfylt blære
• Mot urinlekkasje
 
Tips en bekjent
 
Du handler enkelt og sikkert med:
PayPal
Trening for et bedre seksualliv
Bekkenbunnsmusklene spiller en nøkkelrolle for gleden av sex. Kvinner med godt trent bekkenbunnsmuskulatur har bedre kontakt med underlivet, tenner raskere seksuelt, har flere og sterkere orgasmer og er oftere multiorgastisk. I tillegg har de en mer følsom, smidigere og mer svulmende skjede som bedre tilpasser seg størrelsen på penis, enten den er stor eller liten.

En sterk bekkenbunn
• Gir økt lyst
• Gjør at hun lettere tenner seksuelt
• Gjør det enklere å oppnå orgasme
• Gir sterkere og lengre orgasmer
• Øker muligheten for multi- og serieorgasmer
• Gjør skjeden strammere, til glede for henne og han

Bekkenbunnsmusklene spiller en nøkkelrolle for gleden av sex. Etter å ha målt knipemotstand i skjeden ved hjelp av et elektronisk måleapparat og intervjuet 815 kvinner om dere forhold til bekkenbunnsmusklene, har jeg funnet at mer enn halvparten av kvinner med lyst- og orgasmeproblemer også har svak bekkenbunnsmuskulatur.

Mine funn viser at godt trente bekkenbunnsmuskler er viktige for hele sexforløpet. De er viktige for å tenne fordi musklene da brukes til å pumpe blod til kjønnet. Mange kvinner har lært å bruke bekkenbunnsmusklene bevisst for å bli mer svulmende og følsom i kjønnet. Musklene er svært viktige for hvilke typer orgasmer kvinnen kan få, hvor mange orgasmer som utløses og hvor sterkt de kjennes. Det er jo nettopp disse musklene som pumper under en orgasme. Jo sterkere muskler, desto kraftigere pumper de under orgasmen og desto sterkere kjennes den.

Mine undersøkelser har vist at nesten alle kvinner som har fortalt at de kan få G-punktorgasme er multi- eller serieorgastisk, og har trent bekkenbunnsmusklene mer enn vanlig. Noen fordi de danser, rir, holder på med turn, yoga eller pilates, eller de har vært svært bevisste på å trene mye med knipeøvelser over lang tid. Med VagiFlex skjedetrener blir bekkenbunnstreningen mer effektiv fordi den er isolert kun til musklene i bekkenbunnen.

Alle kvinner bør trene bekkenbunnen for raskere seksuell tenning, økt lyst, bedre orgasmer og et mer følsomt samleie – både for henne og han.

Flere kvinner er helt avhengige av å stramme bekkenbunnsmusklene i helt spesielle kroppsstillinger for å få orgasme. Noen har helt fra barndommen onanert ved å stramme bekkenbunnsmusklene og få orgasme ved å stå, ligge eller henge med bena i en helt bestemt posisjon. Dessverre kan dette føre til problemer under parsexen senere i livet. Med VagiFlex skjedetrener blir det enklere å isolere musklene og avlære uheldige onanimønstre, og få orgasme på en mindre anstrengende og mer parvennlig måte.

Godt trente bekkenbunnsmuskler gjør at kjønnet blir blodfylt (erigert) og at skjedeveggene da retter seg ut og blir lengre. Skjeden er som en mannes penis – den retter seg ut og blir lengre. Uten blodfylte skjedevegger er skjeden mellom åtte og elleve centimeter lang og kvinnen kan risikere at samleiet blir smertefullt, fordi penis da kjennes for lang.

Når du lærer deg å knipe disse musklene med motstanden du får av VagiFlex skjedetrener, får til å holde dem stramme en stund og så slappe av igjen, bygger du opp bevisst kontroll over musklene. Samtidig blir musklene sterkere og mer utholdende.

Trening med VagiFlex gjør at du forsterker ditt nevromuskulære ledningsnett, som gjør kjønnet mer følsomt. Du forsterker samtidig tilførselsblodårer som gjør at kjønnet blir mer blodfylt. Samtidig blir skjeden strammere på grunn av den økte blodtilførselen.

Bekkenbunnsmusklene er viktige for at skjeden skal stramme rundt penis under samleiet, og at det skal bli størst mulig friksjon. Godt trent bekkenbunnsmuskulatur gjør at penisstørrelsen har mindre betydning. Menn kan ikke gjøre noe med størrelsen på penis, heldigvis kan kvinner påvirke hvor stram skjeden er.

Har mannen problemer med å få orgasme, er det spesielt viktig at hun trener bekkenbunnsmusklene. Med slappe muskler er det mange menn som forteller at samleiet også blir en slapp opplevelse fordi de knapt kjenner at penis er i skjeden.

Aktive bekkenbunnsmuskler gjør at skjeden blir smurt, fordi pumping i musklene gir ekstra blodgjennomstrømming – som igjen sørger for fuktighet i skjeden.

De samme musklene er involvert når du får orgasme. Da kjenner du musklene går i spasmer. Jo sterkere muskler, desto sterkere orgasmer, som igjen gir større sjanse for at du får serie- og multiorgasmer. Mye tyder på at godt trente bekkenbunnsmuskler også er viktig for at kvinner skal utløse G-punktorgasmer.

Bekkenbunnes betydning for seksuallivet er ikke en ny oppdagelse. En undersøkelse utført av den danske fysioterapeuten Helle Godtved for cirka 30 år siden, viste at kvinner som aldri har fått orgasme, kan få det ved å trene bekkenbunnsmusklene.

Dårlig trent muskulatur kan også bidra til ufrivillige "fiselyder" under samleiet, som for noen kan virke hemmende på parsexen.

Gode bekkenbunnsmuskler er med på å stabilisere bekkenet ditt, og gir deg derfor en bedre kroppsholdning og et mer sensuelt utseende.

 


© 2010 VagiFlex - Sexolog Gro Isachsen - Klinikk Sexologen
Personvern og betingelser for bruk