Les mer om sexolog Gro Isachsen Sexolog
Gro Isachsen


Bekkenbunnstrener


 
Til forsiden
 
Bestill
 
Om VagiFlex
VagiFlex bekkenbunnstrener
Vaginalt TreningsProgram
Historien bak VagiFlex
Treningsdagbok
 
Sammenligning av trenere og treningsmetoder
 
Bekkenbunnsmusklene
Trening av musklene
• For et bedre seksualliv
• For en trangere skjede
• Mot smerter i underlivet
• Før en fødsel
• Etter en fødsel
• Ved økt alder og overvekt
• Ved overfylt blære
• Mot urinlekkasje
 
Tips en bekjent
 
Du handler enkelt og sikkert med:
PayPal
Trening av bekkenbunnsmusklene
Bekkebunnsmusklene må trenes bevisst, og helst isolert med knipeøvelser og en fleksibel og konstant motstand under knipet – tilpasset muskelstyrken.
Alle kvinner over 18 år bør ha et bevisst forhold til sine bekkenbunnsmuskler, og trene musklene jevnlig.

Hvor sterke bekkenbunnsmusklene er varierer fra kvinne til kvinne etter hvordan og hvor bevisst hun har trent musklene, hennes alder, arbeidssituasjon, levemåte, fysiske aktivitet og om hun har født barn. Vanlig trening for å holde seg i form er ikke nok – disse musklene må trenes bevisst, og helst isolert.

I en undersøkelse foretatt blant unge kvinner som ikke har født hadde allerede 15 prosent svake bekkenbunnsmuskler. Selv toppidrettsutøvere, som en går ut fra har godt trente muskler i hele kroppen, kan som andre ha svake muskler i bekkenbunnen.

Musklene i bekkenbunnen svekkes ytterligere i og etter overgangsalderen (menopausen). Overvekt er nok en god grunn til å trene bekkenbunnsmusklene, som da blir ekstra belastet
.

VagiFlex

Bruk VagiFlex skjedetrener tilpasset din muskelstyrke. Skjedetreneren føres inn i skjeden til enden ligger mot
området rundt åpningen.


Knip (flex) musklene
slapp av
– gjenta øvelsen

Du både ser og kjenner om du trener riktig.


Musklene svekkes etter en fødsel
Inntil 80 prosent av styrken i bekkenbunnen forsvinner etter en fødsel. Under graviditeten opplever cirka 60 prosent av kvinner urinlekkasje. Det er derfor spesielt viktig å trene disse musklene før, under og etter graviditet – også for å få større glede av sexlivet igjen. Trening av bekkenbunnsmusklene minsker risikoen for kramper i livmora under fødselen.

Dårlig erfaring med bekkenbunnstrening

Mange kvinner trener og har trent bekkenbunnsmusklene med tradisjonelle knipeøvelser (Kegels), enten som eneste øvelse, eller sammen med bruk av kuler, vekter eller staver i skjeden, som er statisk trening. En undersøkelse foretatt de siste årene har vist at denne formen for trening gir liten eller ingen effekt.

Ofte har det også vært vanskelig for den som trener å vite om treningen er riktig, og hvilken effekt den har. Mange har derfor gitt opp treningen – i mange tilfeller med urinlekkasje (inkontinens), et dårligere seksualliv og andre ulemper som resultat.

Riktig, enkel og effektiv trening
Trening med VagiFlex fleksible skjedetrener med konstant knipemotstand er dynamisk trening av bekkenbunnsmusklene. Dynamisk trening er den mest effektive og brukte treningsmetode for styrking av muskler, både av amatører og profesjonelle idrettsutøvere. Styrketrening med apparater og vekter på et helsestudio er dynamisk trening hvor musklene trekker seg sammen (flexing) samtidig som de belastes. Belastningen er konstant under hver bevegelse som inngår i øvelsen, og belastningen er tilpasset styrken i muskelen. Les mer om statisk og dynamisk trening.

Med VagiFlex skjedetrener får du målt din knipestyrke i bekkenbunnsmusklene (knipestyrke 1 til 4), og du kan selv se og kjenne om du trener riktig – noe som ellers kan være vanskelig.

Tren med VagiFlex skjedetrener mens du dusjer og steller deg på badet, mens du de ser på TV eller leser. VagiFlex er så diskre i bruk at du med litt erfaring kan gjøre unna treningen med klærne på – uten at de rundt deg legger merke til hva du gjør.

VagiFlex kommer i fire ulike styrker. De fleste må trene bekkenbunnsmusklene fra grunnen av med VagiFlex styrke 1, som er mykest, og dermed gir minst knipemotstand. Når musklene er godt trente brukes VagiFlex styrke 4 til vedlikeholdstrening.

Om du følger treningsprogrammet tar treningen ikke mer enn cirka 10 minutter. Mange foretrekker å lage faste rutiner for denne treningen. For eksempel at de trener mens de står i dusjen eller pusser tenner, leser avisen eller ser på TV.


VagiFlex med vibrasjon
Noen, spesielt de med meget svake muskler eller partiell vaginisme, kan ha nytte av å kombinere VagiFlex fleksible skjedetrener og knipeøvelser med vibrasjon. Du kan bruke en vanlig vibrator som enkelt plasseres mot åpningen på skjedetrenerens sokkel. Bruk gjerne den vibratoren du ellers bruker også til dette. Dette vil føre til vibrasjoner i skjedetreneren, som ytterligere kan stimulere nervebanene og muskelfibrene i bekkenbunnsmuskulaturen. Les mer om VagiFlex med vibrasjon.


Her finner du lenker til artikler og annet om bekkenbunnen og trening av bekkenbunnsmusklene.

 
VagiFlex skjedetrener gjør treningen av bekkenbunnsmusklene enkel og effektiv© 2010 VagiFlex - Sexolog Gro Isachsen - Klinikk Sexologen
Personvern og betingelser for bruk