Les mer om sexolog Gro Isachsen Sexolog
Gro Isachsen


Bekkenbunnstrener


 
Til forsiden
 
Bestill
 
Om VagiFlex
VagiFlex bekkenbunnstrener
Vaginalt TreningsProgram
Historien bak VagiFlex
Treningsdagbok
 
Sammenligning av trenere og treningsmetoder
 
Bekkenbunnsmusklene
Trening av musklene
• For et bedre seksualliv
• For en trangere skjede
• Mot smerter i underlivet
• Før en fødsel
• Etter en fødsel
• Ved økt alder og overvekt
• Ved overfylt blære
• Mot urinlekkasje
 
Tips en bekjent
 
Du handler enkelt og sikkert med:
PayPal
VagiFlex bekkenbunnstrener
VagiFlex er en fleksibel, anatomisk riktig, enkel og effektiv trener for å styrke bekkenbunnsmusklene – produsert i giftfri og ikke allergifremkallende silikon.

Trening med VagiFlex bekkenbunnstrener forebygger og behandler urinlekkasje (stress- og blandingsinkontinens), gjenoppretter styrke og en stram skjede etter en fødsel, gir økt styrke og fleksibilitet etter svekkelse på grunn av alder og overvekt og forsterker seksuel lyst og nytelse.

Skal du trene styrke i hånd- og underarmsmusklene velger du en myk og fleksibel ball å knipe rundt, ikke en hard kule. Tradisjonelle knipeøvelser (Kegels) med kun kniping og avslapping av bekkenbunnsmusklene og trening med kuler, vekter og staver sammen med knipeøvelser er statisk trening, og er som å knipe rundt en hard kule. Knipebevegelsen møter ikke fleksibel motstand tilpasset styrken i musklene.

Trening med VagiFlex fleksible skjedetrener med konstant knipemotstand er dynamisk trening av bekkenbunnsmusklene. Dynamisk trening er den mest effektive og brukte treningsmetode for styrking av muskler både av amatører og profesjonelle idrettsutøvere. Styrketrening med apparater og vekter på et helsestudio er dynamisk trening hvor musklene trekker seg sammen (flexing) samtidig som de belastes. Belastningen er konstant under hver bevegelse som inngår i øvelsen, og belastningen er tilpasset styrken i muskelen. Les mer om statisk og dynamisk trening.

Best effekt ved trening av bekkenbunnsmusklene, som ved trening av andre muskler i kroppen, får du når musklene utsettes for konstant motstand under bevegelse (flexing). Motstanden skal øke etter hvert som musklene blir sterkere av treningen. En går fra myke til hardere baller for trening av hånd- og underarmsmusklene, og fra myke til hardere VagiFlex skjedetrenere for trening av bekkenbunnsmusklene.

VagiFlex skjedetrenere leveres i fire ulike hardhetsgrader, knipestyrke 1 til 4. De som ikke jevnlig over lengre tid har trent musklene i bekkenbunnen starter treningen med VagiFlex Startpakke – styrke 1 og 2. Kun de med meget godt trente bekkenbunnsmuskler starter treningen med VagiFlex for Viderekomne – styrke 3 og 4.


VagiFlex skjedetrener og Vaginalt TreningsProgram er en videreutvikling av den amerikanske forskeren Dr. Arnold Kegels knipeøvelser med perineometer for trening av bekkenbunnsmusklene fra 1948.

Med en kombinasjon av knipeøvelser og et perineometermed fleksibel og konstant knipemotstand, klarte Kegel å hjelpe 93 prosent av kvinner med stressinkontinens. Treningen økte muskelstyrken deres i gjennomsnitt ti ganger. Dessverre ble behandlingen ansett som for kostbar, og de fleste nøyde seg etter hvert kun med å gjøre knipeøvelser. Resultatet ble mindre effektiv trening og dårligere resultat. Andelen kvinner som ble hjulpet sank til cirka 50 prosent.

          Hver pakke innholder to VagiFlex skjedetrenere med ulik styrke, og en Målestav for å måle styrke og sjekke om treningen gjøres riktig – pakket i en nøytral velourpose. Med hver pakke leveres Vaginalt TreningsProgram for bruk i treningen.
 
Dr. Arnold Kegels perineometer

Dr. Arnold Kegel var den første som vitenskaplig tok i bruk vaginale knipeøvelser for trening og styrking av bekkenbunnsmusklene. Han har gitt navn til begrepet knipeøvelser, som i mange land kalles «Kegels».

Kegel selv anbefalte aldri knipeøvelser alene som treningsmetode, men mente de skulle være et supplement til knipeøvelser med fleksibel og konstant motstand tilpasset brukerens muskelstyrke.

Med VagiFlex skjedetrener får du målt din knipestyrke i bekkenbunnsmusklene (knipestyrke 1 til 4), og du kan selv se og kjenne om du trener riktig – noe som ellers kan være vanskelig ved trening med kun knipeøvelser og trening med kuler, vekter og staver sammen med knipeøvelser. Til å kontrollere om du trener riktig med VagiFlex kan du bruke den vedlagte Målestaven.

Målestaven som følger med VagiFlex skjedetrener er ikke bare effektiv til å måle knipestyrken i bekkenbunnsmusklene. Med Målestaven kan du også kjenne om du kan slappe av i musklene, noe som er meget viktig – spesielt ved diagnosen vaginisme (skjedekrampe).

Du skal kun bruke Målestaven når du skal kontrollere om du trener riktig og når du skal sjekke din knipestyrke. Målestaven skal ikke brukes mens du trener.

 Sammen med VagiFlex skjedetrener leveres treningsprogrammet Vaginalt TreningsProgram. Programmet viser deg med enkle steg for steg instruksjoner hvordan trene bekkenbunnsmusklene med VagiFlex skjedetrener og knipeøvelser for best resultat – tilpasset din muskelstyrke.

VagiFlex skjedetrener føres inn i skjeden til endestykket ligger mot området rundt åpningen. Skjedetreneren er hul, og klemmes sammen ved kniping av bekkenbunnsmusklene.

Viktige muskler i bekkenbunnen ligger i området inntil den indre del av klitoris og rundt urinrøret, skjeden og anus. Fordi musklene er konsentrert rundt den ytre tredelen av skjedens lengde er den delen av VagiFlex skjedetrener som presses sammen av musklene under trening kun 55 millimeter lang og 25 millimeter i diameter. Total lengde er 110 millimeter og vekten er cirka 50 gram.

Hver skjedetrener leveres i ulik farge, og er merket med styrkenummer fra 1 til 4. Styrkenummer er også markert i punktskrift (blindeskrift, braille). I Vaginalt TreningsProgram er det lenke til en lydfil med opplesning av treningsprogrammet.

VagiFlex skjedetrener er produsert i silikon med en fløyelsmyk overflate. Silikonen er luktfri, giftfri, hudvennlig, ikke allergifremkallende, enkel å gjøre ren – og tilpasser seg raskt kroppens temperatur. Silikonen inneholder ikke ftalater. Vagiflex skjedetrener kan steriliseres ved koking i vann.

VagiFlex har ingen slanger eller ledninger koblet til apparater og pumper som begrenser din frihet til å trene når og hvor du vil. Tren med VagiFlex skjedetrener mens du dusjer og steller deg på badet, mens du de ser på TV eller leser. VagiFlex er så diskre i bruk at du med litt erfaring kan gjøre unna treningen med klærne på – uten at de rundt deg legger merke til hva du gjør.

VagiFlex startpakke
 
Hver pakke innholder to VagiFlex skjedetrenere med ulik styrke, og en Målestav for å måle styrke og sjekke om treningen gjøres riktig
– pakket i en nøytral velourpose. Med hver pakke leveres
Vaginalt TreningsProgram for bruk i treningen.


VagiFlex med vibrasjon
Noen, spesielt de med meget svake muskler eller partiell vaginisme, kan ha nytte av å kombinere VagiFlex fleksible skjedetrener og knipeøvelser med vibrasjon. Du kan bruke en vanlig vibrator som enkelt plasseres mot åpningen på skjedetrenerens sokkel. Bruk gjerne den vibratoren du ellers bruker også til dette. Dette vil føre til vibrasjoner i skjedetreneren, som ytterligere kan stimulere nervebanene og muskelfibrene i bekkenbunnsmuskulaturen. Les mer om VagiFlex med vibrasjon.

FORSIKTIGHETSREGLER
Du skal ikke bruke VagiFlex skjedetrener i 6 uker før og etter en fødsel. Er du i tvil, kontakt lege. Ikke bruke VagiFlex skjedetrener ved genital sykdom eller infeksjon som for eksempel soppinfeksjon, urinveisinfeksjon og herpes. Er du i tvil kontakt lege. VagiFlex må ikke brukes sammen med tampong eller vaginale ringer.

Du skal ikke bruke VagiFlex med vibrasjon under graviditet og i seks uker etter fødselen.


Prinsippet med fleksibel og konstant knipemotstand for trening av bekkenbunnsmusklene med skjedetrener er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for å forebygge og behandle stressrelatert urininkontinens, gjenopprette styrke og en stram skjede etter en fødsel, reversere aldersrelatert svakhet i skjeden og forbedre kvinners seksuelle sensitivitet og respons.
 

VagiFlex skjedetrener og Vaginalt TreningsProgram er utviklet under ledelse av
sexolog Gro Isachsen i samarbeid med Klinikk Sexologen og designer,
og er blant andre utprøvd av klienter ved klinikken.

VagiFlex er søkt registrert som varemerke og designet er søkt beskyttet. CE-registrert i klasse I.

Produsert i Norge.
© 2010 VagiFlex - Sexolog Gro Isachsen - Klinikk Sexologen
Personvern og betingelser for bruk